Patak-O tim nesmanjenom brzinom juri gradom rješavajući najteže intervencije odštopavanja, a za vrijeme kratke pauze čak stigne i napisati nekoliko redaka savjeta kao što je i ovaj!

S vremena na vrijeme svatko od nas u smočnici ili hladnjaku napravi “čistku” kako bi se riješili proizvoda kojima je istekao rok trajanja. Isto to bismo trebali napraviti i s kolekcijom sredstava za čišćenje.

Naime, ona ne bi smjeli stajati godinama ispod sudopera, pogotovo ako se radi o prirodnim formulama bez kemijskih konzervansa.

Eko proizvodi za čišćenje i dalje sadrže neke konzervanse kako bi zaustavili rast mikroba, ali oni obično dosegnu svoj maksimum nakon dvije godine – nakon toga će proizvod početi propadati.

Proizvodi za čišćenje na bazi enzima obično istječu još brže. No ne brinite. Budući da prirodne proizvode za čišćenje ne jedete niti ih ne stavljate na kožu, oni obično ne predstavljaju nikakvu opasnost po zdravlje kad im istekne rok trajanja. Mogli biste samo primijetiti da im miris počinje nestajati ili da ne rade onoliko dobro kao prije.

Prirodni proizvodi za čišćenje kojima je istekao rok trajanja rijetko predstavljaju prijetnju, osim što vjerojatno neće dobro očistiti, budući da im učinkovitost vremenom istječe.

Kvaaaaaak!!