Većinom perilice ne peru dobro zbog ljudskog faktora, odnosno zato što nešto krivo radimo. Najčešće je problem ispiranje posuđa ili krivo slaganje.

Patak-O donosi nekoliko načina kako će perilica posuđa bolje raditi:

Trebate oprati perilicu posuđa
Mnogi pretpostavljaju da se perilice posuđa čiste same od sebe, ali to nije slučaj. Provjerite stanje filtera, jer tamo završavaju svi ostaci hrane tijekom pranja. Također ćete možda trebati upotrijebiti otopinu za čišćenje perilice posuđa kako biste uklonili nakupljeni kamenac ili talog.

Previše ispirete posuđe
Perilice rade bolje ako su vam tanjuri malo prljavi. Ne želite staviti u perilicu tanjur na kojem je još gruda tjestenine, ali ako na njemu ostane malo umaka, to zapravo pomaže perilici. A to je zato što enzimi i površinski aktivne tvari u deterdžentima za perilice posuđa djeluju u dodiru s česticama hrane jer se imaju za što “uhvatiti” te onda bolje čiste.

Koristite pogrešno sredstvo za pranje
Ako jedno sredstvo kod vašeg susjeda radi savršeno, ne mora biti isti slučaj i za vašu perlicu. Sve ovisi o tvrdoći vode koju imate. Isprobajte nekoliko različitih deterdženata za perilice dok ne pronađete ono koja vam najbolje odgovara.

Pogrešno punite perilicu
Za razliku od rublja koje možete samo ubaciti u perilicu rublja, kod posuđa je bitno kako ga stavljate u perilicu. Pročitajte uputstva koja ste dobili s perilicom da biste vidjeli koje su njihove preporuke za stavljanje posuđa unutra.