Ako ne koristite proizvode za čišćenje na ispravan način mogli biste imati nekoliko problema.

U najboljem slučaju, otežat ćete si posao. U najgorem, možete ugroziti zdravlje ili oštetiti proizvod koji pokušavate očistiti.

Patak-O donosi nekoliko “pogrešnih” načina korištenja sredstva za čišćenje kao i što biste trebali raditi umjesto toga.

Izbjeljivač i amonijak
Najčešća i najveća greška koju možete napraviti je ako ih koristite u sobi koja se ne prozračuje. Oni stvaraju plinove i pare koji mogu iritirati dišni sustav, uzrokovati glavobolju i voditi do alergijskih reakcija.

Voda
U većini slučajeva voda je bezopasna. No kad je riječ o drvenim podovima, to ne može biti dalje od istine. Previše vode na drvenom podu upit će se u materijal i uzrokovati napuhavanje drveta.

Sredstva za pranje stakla
Ogledala i stakla su među najzahvalnijim stvarima za čišćenje. No ponekad može biti frustrirajuće ukloniti baš svaku mrlju. One se ponekad javljaju zbog prljavštine, no najčešće je to zbog korištenja previše tekućine za pranje prozora.

Prašak za rublje
Višak deterdženta gomila se na odjeći i unutrašnjosti perilice. Tijekom vremena to će rezultirati neugodnim mirisom o smanjiti učinkovitost pranja.

Ocat
Ocat je snažna kiselina i može ostaviti trajne mrlje na prirodnom kamenu. Nadalje, ocat se ne smije miješati sa izbjeljivačem, a ukoliko ga miješate sa drugim sredstvima za čišćenje, istražite možete li tu mješavinu koristiti na površinama koje želite očistiti.