Namirnice koje se mogu pronaći u svakom kućanstvu mogu biti neobični, ali iznimno korisni saveznici u pranju te uklanjanju mrlja.

Patak-O donosi kako na jednostavan i prirodan način otkloniti hrđu, oštećenja na drvenim površinama, tvrdokorne mrlje s tepiha te kako dezinficirati tipkovnicu.

Kečap za pranje posuđa
Omiljeni umak odličan je odstranjivač mrlja od hrđe na posuđu od mesinga i bakra. Istisnite malo kečapa na komadić pamučne tkanine te ga potom utrljajte, isperite vodom te obrišite ručnikom.

Zobena kaša za pranje ruku
Mješavina tople vode i zobene kaše služi kao odličan piling, ali i pasta za uklanjanje tvrdokornih nečistoća s ruku.

Riža čisti vaze
Uske vaze koje je gotovo nemoguće detaljno oprati iznutra bez četkice operite tako da u njih ulijete 3/4 tople vode i u nju dodajte žličicu nekuhane riže. Prekrijte vrh vaze dlanom te snažno potresite, a taj bi postupak trebao pomoći u uklanjanju kamenca i nečistoća.

Čaj vraća sjaj vrtnom alatu
Sjaj zahrđalom vrtnom alatu vratit će crni čaj. Skuhajte veću količinu crnog čaja, ohladite ga te izlijte u plastičnu posudu u koju ćete ostaviti alat na par sati. Nakon što ga izvadite, obrišite ga pamučnom krpom.

Mineralna voda za kamenac
Kamenac koji se nakupio na sudoperu i oko slavina možete ukloniti pamučnom krpicom koju ste umočili u mineralnu vodu. Njome istrljajte prethodno oprane sudopere i slavine, a potom obrišite suhom krpom.