Većini ljudi prva je asocijacija na kredu – škola. Ali, osim u školi, kreda se može iskoristiti na zanimljive i korisne načine i kod kuće.

Patak-O donosi nekoliko načina:

Potamnjelo metalno posuđe
Metalno posuđe, ili stari pribor za jelo, vam je izgubio sjaj? Naribajte kredu i prelijte s malo vode kako biste dobili gustu smjesu. Uzmite krpicu od mikrofibre, lagano umočite u smjesu i kružnim pokretima operite posuđe. Već za par minuta će se sjajiti kao novo.

Masna mrlja na brušenoj koži
Ako vidite masnu mrlju na omiljenim cipelama ili jakni od brušene kože – ne očajavajte! Uzmite malo bijele krede, obojite mrlju i ostavite da tako stoji desetak minuta. Uzmite staru četkicu za zube i istrljajte višak krede. Mrlja se više neće vidjeti.

Ružna boja noktiju
Imate lijepe duge nokte, ali boja noktiju vam se ne sviđa jer je žućkasta ili previše prozirna? Ne treba vam specijalizirana bijela olovka za nokte. Dovoljno vam je malo mokre krede i stara četkica za zube kojom ćete proći lagano ispod noktiju i voila! Nokti će dobiti prekrasnu bijelu boju.

Zamjena za korektor
Ako slučajno nemate korektor, a napravili ste grešku kemijskom olovkom, upotrijebite kredu kako biste je izbrisali. Nemojte previše pritiskati papir, radije prijeđite grešku dva puta. Višak otresite i pišite dalje.