Kako pravilno očistiti rešetke pećnice? Neizbježno je da će tijekom pečenja prskati, ali rešetke obložene ostacima hrane i masti izgledaju loše. Patak-O donosi par savjeta koji će vam pomoći da vaše rešetke ponovno zablistaju.

Kako očistiti rešetke sa sapunom?
Prije početka provjerite jesu li rešetke hladne, a zatim ih namočite u mlaku otopinu vode i sapuna za posuđe. Sa spužvom, odnosno dijelom za ribanje skinite masnoću i ostatke, ali pripazite da spužva nije previše gruba. Isperite, a zatim ih osušite s krpom.

Kako ih prirodno očistiti octom i bikarbonom?
Stavite stari ručnik na dno kade kako biste zaštitili površinu. Na to stavite rešetke, a zatim ih posipajte sodom bikarbonom. Ulijte bijeli ocat. Kad se pjenjenje zaustavi, dodajte vruću vodu u kadu dok se rešetke potpuno ne pokriju i ostavite da se namaču preko noći.

Kako ih očistiti uz pomoć maramica za sušilicu?
Površinu kade obložite maramicama, a zatim na njih stavite rešetke. Napunite kadu vrućom vodom dok ne pokrije rešetke, dodajući pola šalice sapuna za posuđe. Ostavite rešetke da se namaču preko noći, a zatim ispraznite kadu i obrišite rešetke s maramicom za sušilicu.

Čišćenje s folijom
Najprije umotajte rešetke u aluminijsku foliju. Stavite stari ručnik na dno kade, a zatim stavite zamotane rešetke na vrh. Dodajte nekoliko tableta za perilicu posuđa i prekrijte rešetke vrućom vodom. Ostavite da se namače preko noći.