Zamrzivač vam može pomoći u rješavanju velikog broja problema u pranju rublja i spriječiti štetu. Patak-O donosi nekoliko savjeta i trikova koji vam mogu pomoći da spriječite štetu kod pranja.

Led je saveznik u pranju
Pletene pulovere i slične odjevne predmete koji iz pranja mogu izaći grubi, ‘rascvjetalih’ niti ostavite u zamrzivaču preko noći. Tako će se vlakna učvrstiti i neće se dogoditi da zapnete rukom i povučete ih.

Kockicom leda također možete prijeći preko odjeće i ostaviti ju da se osuši – bit će mekanija i neće biti potrebe za glačanjem.

Nadalje, kockica leda koju ste ubacili u sušilicu rublja smanjit će potrebu za naknadnim glačanjem rublja, što štedi vrijeme I novac.

Neodoljivi miris nema (visoku) cijenu
Volite omekšivače s cvjetnim mirisom no isti mogu biti skupi. Umjesto njih, možete koristiti bijeli alkoholni ocat i sodu bikarbonu, koji će dati prozračan miris odjeći, a za puno manju cijenu.

Možete i dodati pola šalice bijelog octa u ladicu perilice rublja, u pretinac za omekšivač, tijekom završnog ciklusa ispiranja da biste omekšali rublje.