Limuni nisu izvrsni samo za kuhanje, ovo citrusno voće možete koristiti za čišćenje doma. Oni su vrlo kiseli, a njihova kiselina je antibakterijska, antiseptička i djeluje poput prirodnog izbjeljivača.

Patak-O otkriva nekoliko različitih trikova s limunovim sokom za čišćenje u domaćinstvu:

Drvena daska za sjeckanje
Prepolovite limun i posipajte sol po ploči za sjeckanje. Zatim s limunom okrenutim prema dolje izribajte površinu daske za rezanje, ostavite da odstoji 15 min., te isperite vodom.

Kamenac
Prerežite limun na pola i pređite limunom po cijeloj slavini na kojoj je kamenac prisutan. Ostavite limun neko vrijeme na slavini kako bi mogao početi djelovati, a zatim isperite.

Mikrovalna pećnica
Stavite nekoliko polovica limuna u posudu s čistom hladnom vodom u mikrovalnu pećnicu, a zatim istu stavite na punu snagu na pet minuta. Limun će osloboditi masnoću zbog koje će se lako obrisati krpom.

Ostale mrlje
Ako ste odjeću umrljali, limunov sok će spasiti stvar. Pomoći će i sam limunov sok, ali kombiniranje limunovog soka sa sodom bikarbonom u potpunosti će riješiti problem. Namačite umrljane predmete u smjesi limunovog soka i sode bikarbone 30 minuta prije pranja. Nakon što ste ih namočili u smjesu, stavite predmete u pranje kao i obično.