Ima stvari koje nikad ne biste smjeli prati u perilici posuđa jer se mogu razbiti ili oštetiti na visokim temperaturama, ili prenijeti neku infekciju na ostalo posuđe.

Patak-O donosi slijedeći popis:

Skupo suđe
U perilicu ne biste trebali stavljati niti jedan komad posuđa koji spada u vrijedno obiteljsko naslijeđe. Možda će stotinu pranja preživjeti, no jednom se može dogoditi da se kvrcne s drugim posuđem te da napukne.

Deterdžent
Deterdžent za pranje posuđa na ruke nikad ne bi smio završiti u perilici, osim ako ne želite da vam se cijela kuhinja ispuni mjehurićima. 🙂

Posudice koje ste dobili sa hranom iz dostave
Posudice koje ste dobili s hranom iz dostave nikada ne perite u perilici posuđa, ako na njima nije naznačeno da mogu u perilicu. Ako nemaju tu oznaku, nisu sigurne za pranje u perilici.

Drveni pribor i daske za rezanje
Zbog visokih temperatura koje se razvijaju u perilici posuđa tijekom pranja i sušenja s drvom riskirate mogućnost da promijeni konzistenciju. Pod pretpostavkom da niste ljubitelj iverja u perilici posuđa, najbolje je prati ručno takve stvari. 🙂

Ribež za sir
Perilica posuđa nema sposobnost pokupiti sav sir koji se zavukao u rupice na ribežu, pa je bolje da se za to pobrinete ručno.

Bakrene posude za kuhanje ili serviranje
Zbog svog sastava odlične su za kuhanje, ne ispuštaju kemikalije u hranu i dugotrajne su. No, ako ih ubacite u perilicu, mogu promijeniti boju, pa čak i dobiti pohrđati.