Dezinfekcijske vlažne maramice su dobre za upotrebu, ali nemojte ih koristiti na svemu što trebate pobrisati. Na slijedećim stvarima nikako ne biste smjeli koristiti dezinfekcijske maramice:

 1. Kožne torbice i presvlake
  Iako se dezinfekcijske maramice čine brzim načinom čišćenja, one sadrže alkohol i amonijak koji mogu isušiti kožu i oštetiti njezin završni izgled.
 2. Granitne radne površine
  Uzastopno čišćenje s dezinfekcijskim maramicama može razbiti brtvilo na granitu, čineći ih ranjivima na dugotrajna oštećenja. Za svakodnevno čišćenje možete koristiti sapun i vruću vodu.
 3. Naočale
  Maramice za dezinfekciju mogu pojesti osjetljive prevlake leća. Umjesto toga, očistite ih s kapljicom sapuna i tople vode ili upotrijebite komercijalno sredstvo za čišćenje leća.
 4. Mrlje na odjeći
  Čišćenje mrlje dezinfekcijskom maramicom može ju učiniti manje vidljivom, ali određenim vrstama odjeće neće biti od koristi. Alkohol u maramicama može izblijedjeti boju i oštetiti tkaninu.
 5. Spremnici za posuđe i hranu
  Ako jedete s nje ili spremate hranu u nju, pazite da je ne obrišete dezinfekcijskom maramicom. Kemikalije u maramicama, naravno, nisu namijenjene za unos u organizam, a mogu se zadržati na tvrdim površinama. Ako stvarno želite dezinficirati svoje posuđe, upotrijebite najtopliju moguću vodu i kupite antibakterijski sapun.