Patak-o “kućni” savjeti kao idealan početak radnog tjedna!

Najbolji način čišćenja kuće je kada očistite više stvari, bez osjećaja da ste u to uložili više energije, a jedan od najboljih načina za to je objedinjavanje zadataka.

Jednostavno, kad želite izgraditi novu naviku, trebate ju vezati uz energiju koju ima nešto na što smo već navikli, ili uz neki “okidač”.

Evo nekoliko primjera kako vam “okidači” mogu pomoći da kuću učinite urednijom i čišćom bez nekih drastičnih promjena u rutini:

Brišite i pomičite čim ujutro prvi put budete na WC-u
Ako odmah ujutro kod prvog odlaska na toalet uzmete malo tekućeg sapuna za ruke i pospete ga u WC školjku, pa prođete četkom, tako ćete zapravo svaki dan započeti sa čistim toaletom. I tako ćete rijetko morati izdvojiti vrijeme za veće ribanje.

Ispraznite kante za smeće prije nego iznosite kantu van
Na dan kad iznosite kantu za smeće ispred ulaza lako ćete zapamtiti da je to dan za izbacivanje svog smeća iz kuće.

Kad vraćate kantu, očistite kupaonicu
Kad vraćate ispražnjenu kantu za smeće u kupaonicu, dobro ju je obrisati mokrom krpom s malo deterdženta, iznutra i izvana.

Prije nego što isključite svjetiljku, pospremite stol
Čišćenje radnog stola često ostavimo za ujutro, prije nego počnemo raditi. No, ujutro je to teško, jer treba početi raditi. A često se ne možete pravilno koncentrirati jer nema reda. OK – prebacite sklopku, doslovno. Točnije, prije nego na kraju radnog dana ugasite svjetiljku na radnom stolu, napravite red na njemu.

Ima toga još ali Patak-O već žuri na novu hitnu intervenciju odštopavanja na koju samo što nije…