Patak-O vikend nove zanimljivosti su pred nama.

Ovoga puta radi se o poderanim novčanicama od 500 eura koji su pronađeni u WC-ima nekoliko kavana i restorana u Ženevi, Švicarska.

Priča počinje kada su zaposlenici banke UBS u Ženevi otkrili da je WC začepljen poderanim novčanicama od 500 eura. Uspjeli su izvući oko 40.000 eura, ali ostatak je nestao u cijevima.

Zaposlenici banke novac su predali policiji. Na snimkama nadzornih kamera vide se tri žene i jedan muškarac koji nekoliko puta iz trezora odlaze do WC-a.

Istog dana su djelatnici kavane u istoj zgradi otkrili da je muški WC začepljen poderanim novčanicama i izvukli su 8500 eura.

U susjednom restoranu su čistačica i kuhar pronašli oko 26.000 eura u cijevima umivaonika, a obližnjoj pizzeriji djelatnici su izvukli čepove mokrih novčanica, ukupno 60.000 eura!

Nakon nekog vremena jedan Španjolac je ispričao istražiteljima da novac pripada obitelji njegove supruge kojoj su prijetili u Španjolskoj pa je odlučila skloniti novac u Švicarskoj. Nije objasnio zašto su novčanice poderane i bačene, ali je do posljednjeg novčića vlasnicima triju zgrada nadoknadio nastale štete.

Patak-O se još nije susreo sa takvim uzrokom začepljenja ali i da je svoj posao odradio bi krajnje profesionalno kao što to i radi više od deset godina te novce predao vlasnicima. Kvaaak!