Patak-O nove zanimljivosti su pred nama i donose pet razloga zašto NE koristiti pametni telefon na WC-u!

Navika nošenja mobitela na WC može biti jako štetna, ne samo po našu probavu i zdravlje već i po naš um.

Pogledajte pet razloga zbog kojih biste trebali dvaput razmisliti prije nego što sjednete na WC školjku s mobitelom u ruci:

 1. Možete prenijeti štetne bakterije
  Brojna su istraživanja pokazala da su mobiteli prljaviji od WC-a, što je samo po sebi odvratno. Osim toga, pokazalo se da su mobiteli školaraca prekriveni Escherichijom Coli, koja se povezuje s probavnim problemima, a to nije jedina štetna bakterija koju možete pokupiti u WC-u.
 2. Povećavate vjerojatnost da će vas mučiti hemoroidi
  Zbog duljeg sjedenja na WC školjci povećava se pritisak na organe koji nemaju nikakvu podršku dok ste na WC-u. Iako ne postoji dovoljno istraživanja da potvrde tu vezu, hemoroidi su češći otkako je pametnih telefona.
 3. Smanjuje se vaša sposobnost da se skoncentrirate
  Mobiteli prekidaju naš tijek misli i koncentraciju i ometaju nas u radu na problemima, čak i kad ih ne koristimo. Vašem umu potrebno je vrijeme bez mobitela, a mogli biste ga pronaći dok ste na WC-u.
 4. Mogli biste imati problema sa zdjelicom
  Zbog poze u kojoj ste dulje vrijeme dok surfate na WC-u mogli biste imati problema s crijevima, mjehurom i vaginom koji nemaju dovoljnu podršku u tim trenucima.
 5. Povećava se vaša ovisnost o mobitelima
  Poznato je da pametni telefoni izazivaju ovisnost. Kolika je ona najbolje svjedoči činjenica da je jedan od deset milenijalaca rekao da bi radije ostao bez prsta nego bez mobitela. To definitivno nije dobar znak.