Patak-O kao pripadnik životinjskog svijeta mora ponekad objaviti i pokoju vijest o srodnim mu životinjama, a sve u sklopu WC- teme!

Ipak, Patak-O je profesionalac za hitne intervencije odštopavanja sa velikim iskustvom te pored intervencija 0-24h redovito informira svoje sugrađane i putem svog weba kao što je i danas slučaj!

A danas ćemo malo o mačkama koje su poznate po tome da nikada, osim iz revolta ili zbog bolesti, svjesno neće obaviti nuždu izvan mjesta predviđenog za to. Ipak, mnogi se vlasnici pitaju kako tek pristiglo mače, naučiti gdje je spomenuto mjesto?

Prvo bi trebali postaviti posudu za nuždu na mirno mjesto, daleko od hrane i mjesta gdje mačka spava. Nakon što jede, pije vodu, spava, stavite je u odabranu posudu. Nabavite posudu koja će biti dovoljno niska, kako bi olakšali njezin ulazak, ali i čišćenje.

Ako u stanu imate više mački, postavite više posuda s pijeskom, i to na različita mjesta.

Nikako joj posudu s pijeskom ili nekim drugim materijalom (drvo, novine) ne stavljajte u podrum, na tavan, u bučne prostorije ili u blizini drugih kućnih ljubimaca, jer je i njima potrebna privatnost u tim trenucima.

Kada mačka poraste, potrebno je nabaviti višu posudu, jer će pijesak letjeti na sve strane, a to nije dobro. Opće pravilo je da posuda treba biti toliko velika, da se mačka u njoj može slobodno okrenuti.

I Patak-O koristi posudu, ali onu za odrasle… ljude… 🙂