Patak-O, majstor za odštopavanje donosi nove korisne zanimljivosti – 15 super trikova za dom iliti kako iskoristiti stare četkice, sokne i sl.

  1. Stara četkica za zube odlična je za čišćenje tostera iznutra.
  2. Istrljajte posuđe od lijevanog željeza spužvicom i solju jer ona ima sposobnost upijanja masnoće i podiže ostatke hrane pa ih je lakše isprati.
  3. Starom četkicom, limunom i soda bikarbonom očistite odvod, to će uništiti bakterije i mirisat će bolje.
  4. Vjerovali ili ne, pecivo je dobro za čišćenje starih slika, a neće ih oštetiti. Prerežite ga na pola i mekanom stranom lagano prolazite po slici, prljavština će ostati na njemu.
  5. Soda bikarbona osvježit će madrac koji imam neugodan miris, a sve što trebate napraviti je posipati sodu po njemu, ostaviti da stoji neko vrijeme pa usisati. Jednak postupak je i kod osvježavanja tepiha.
  6. Pegla će ukloniti tvrdokorne mrlje iz tepiha. Najprije ih pošpricajte mješavinom bijelog octa i vode u omjeru 1:2. Potom na to stavite vlažan ručnik ili staru pamučnu krpu pa na to stavite peglu i uključite paru na 30 sekundi.
  7. Sokne kojima ne možete naći par ili su za smeće iskoristite za čišćenje roleta – navucite na ruku, pošpricajte s mješavinom vode i octa pa brišite. Starim komadima odjeće možete barem jednom obrisati prašinu ili oprati pod prije bacanja u smeće.
  8. Ekstrakt vanilije zagrijan u pećnici brzinski će namirisati prostor.
  9. Zagrijte kupaonicu prije čišćenja jer to udvostručava učinak alkalnih sredstava za čišćenje. Dovoljno je deset stupnjeva više od uobičajene temperature.
  10. Prašinu sa svijeće uklonit će kuglica vate namočena u alkohol.