Patak-O nove intervencije odštopavanja svakodnevno odrađuje u najkraćem roku ali i dalje objavljuje nove i korisne članke kao što je i ovaj.

Ovoga puta donosi nekoliko korisnih savjeta za stvari u kući koje ne morate baciti nego ih možete iskoristiti na sasvim drugačiji način.

Kore od banane
Kore od banane savršeno su gnojivo za biljke. Bogate su vitaminima i istovremeno su ekološki prihvatljive. Možete ih osušiti i napraviti prah ili vodu od kora. Međutim, ne samo da su od koristi vašim biljkama, već i vašoj koži. Ako imate tragove od akni, samo utrljajte unutarnju stranu kore po licu. Ljekovita svojstva kora od banana postupno će smanjiti upalu.

Kutije za jaja
Kutije za jaja mogu se koristiti kao spremnici za početno sjeme. Ne zaboravite napraviti drenažu u svakoj posudici za držanje jaja. Također ih možete koristiti za pohranu malih stvari poput gumba, vrpci ili spajalica na jednom mjestu.

Vrećice čaja
Iako su poznate po svojoj sposobnosti da smanje podočnjake, postoje još neke primjene. Bacite vrećicu čaja u kadu dok se kupate. Kamilica, jasmin ili lavanda izvrsni su za kožu. Vrećice također mogu dobro ukloniti miris luka, samo utrljajte suhu, iskorištenu vrećicu čaja po rukama.

Ljuske jaja
Možete posuti mljevene ljuske jaja kako biste otjerali i puževe iz svog vrta. Osim toga, zgnječene ljuske jaja mogu poslužiti kao prirodan i neotrovan abraziv.