Novi radni dan na kraju tjedna donosi nove hitne intervencije odštopavanja kao i novi, ovoga puta prigodni članak o tome kako da vam kuća zamiriše po prirodi.

Prije nego što bacite svoje božićno drvce, postoji način na koji možete iskoristiti njegove iglice za pripremu biljne pare.

Ne postoji ništa poput pravog božićnog drvca koje vašem domu daje duh i miris zimske blagdanske sezone. A ako ste ove godine svoj dom ukrasili drvetom, vijencem ili granama od živih zimzelenih biljaka, vjerojatno imate sve sastojke koji će vam trebati za okrepljujuću biljnu paru.

Radi se o namakanju bilja i/ili eteričnih ulja u vodi i stavljanja lica iznad mirisne pare. Ova jednostavna i vremenski provjerena praksa može vam pomoći da se opustite i uživate u mirisima prirode na nov način. Topla para također može blagotvorno djelovati na sinuse i povećati protok krvi u lice.

Kako napraviti svoju biljnu paru

Potrebni materijali: Lonac, 4 do 6 šalica vode, 4 do 8 žlica iglica cedra, bora, jele ili čempresa, ručnik.

Metoda: Napunite veliki lonac vodom. Zakuhajte vodu, a zatim isključite vatru. Skinite iglice s grana božićnog drvca ili vijenca i stavite iglice u lonac. Koristite otprilike 1 do 2 žlice iglica na 1 šalicu vode. Pokrijte lonac poklopcem. Pažljivo odnesite lonac do stola gdje možete udobno sjesti ispred njega. Skinite poklopac s lonca. Prebacite ručnik preko glave i lonca tako da zadrži paru. Nježno udahnite ljupki miris, držeći razmak između lica i tople vode. Također možete pažljivo prebaciti smjesu u plitku zdjelu otpornu na toplinu ako vam je tako ugodnije. Sjednite s licem prema pari 10 do 15 minuta, ili koliko vam je ugodno. Slobodno podignite ručnik i pravite pauze po potrebi.