Hitne intervencije odštopavanja odrađujemo svakoga dana 0-24 sata i to upravo u trapericama i radnim odijelima za koje Patak-O ovoga puta donosi nekoliko korisnih savjeta kako ih pravilno održavati.

Koliko će se traperice skupiti u pranju ovisi prije svega o načinu na koji je tkanina obrađena tijekom proizvodnje. Ako nije tretirana kemikalijama ili postupkom sanforizacije, mogu se skupljati i do deset posto tijekom pranja u vrućoj vodi.

Skupljanje se može izbjeći i pranjem hlača u što hladnijoj vodi. Koristite što manje deterdženta, osim ako ne želite da nove traperice što prije izgledaju isprano. No ako vam je cilj da boja potraje, preokrenite ih na unutarnju stranu.

Najbolje je sušiti ih na zraku. Koristite li se sušilicom, neka temperatura bude što niža. Imate li stare traperice kojima treba malo osvježiti boju, stavite ih prati s novima, no pripazite da u perilici ne bude i drugih odjevnih predmeta.

Ako su traperice upile miris duhanskog dima, ostavite ih namočene tijekom noći u vodi u koju ste dodali sredstva za pranje rublja.