Jurimo gradom pod punom opremom ne kradom i donosimo nove ovoga puta prigodne zanimljivosti i savjete kako svoju Božićnu zvijezdu održati živom tijekom cijele godine.

Najvažnije je prilikom same kupnje ovog cvijeta paziti na odabir biljke koja ima čvrste stabljike sa zatvorenim pupoljcima. Zemlja treba biti vlažna, ni mokra ni suha.

Zvijezda bi također zbog svoje osjetljivosti trebala biti zaštićena nekakvom oblogom u trgovini i prilikom transporta te proći proces aklimatizacije prilikom dolaska u vašu kuću. Ostavite je malo u hodniku kako bi se prilagodila na klimu novog prostora.

Ona treba puno svjetlosti, ali daleko od toplog zraka, klime ili radijatora. Odgovara joj temperatura od 15 do 20 stupnjeva jer originalno potječe iz toplijih krajeva. Ona voli biti na jednom mjestu, stoga kad je jednom postavite na neku poziciju nemojte je premještati. Postavite je blizu prozora, ali ne na direktnu svjetlost.

Ona voli vlažno okruženje, a ne podnosi propuh. Božićnu zvijezdu zalijevajte uravnoteženo, odnosno umjereno, kada primijetite da je tlo suho, ili se listovi promijene. Preporučuje se zalijevati odozdo, napuniti podložak s vodom, pustiti da upije pa ukloniti višak vode.

Kvaaak!