Dugotrajnim trljanjem trgamo vlakna tepiha i dok će se mrlja vjerojatno odstraniti, šteta na tepihu će ostati. Za puno bolji način potrebne su vam dvije prazne plastične boce s prskalicama i dvije čiste krpe za pranje.

Patak-O donosi 4 koraka kako:

  1. Potrebne su dvije prazne plastične boce s prskalicama i dvije čiste krpe za pranje. U jednu bocu se natoči hladna vodu, a u drugu se pomiješa pola čajne žličice sapuna za pranje posuđa i pola litre mlake vode.
  2. Dio čiste krpe za čišćenje se treba posprejati s mlakom mješavinom sapuna i vodom te s njom tapkati po mrlji, nikako ribati mrlju. Kako se mrlja topi sa suhim dijelom krpe, briše se mrlja s tepiha. Postupak se ponavlja koliko god treba puta dok se mrlja ne očisti s tepiha.
  3. Drugu krpu treba nasprejati s hladnom vodom i s njom skidati otopinu deterdženta s tepiha, a potom opet tapkati područje na kojem je bila mrlja sa suhim dijelom druge krpe.
  4. Kada se skine mrlja s tepiha na to mjesto treba naslagati hrpu papirnatih ručnika i na njih staviti tešku knjigu ili lonac.

Kvaaak!