Ugodan novi radni početak tjedna svima uz nove korisno-informativne članke želi Patak-O – profesionalac za odštopavanje!

Kako najlakše odmrznuti zamrzivač te spriječiti brzo nakupljanje leda zna Vaš najomiljeniji patak u gradu!

Gotovo je nemoguće držati zamrzivač 100 posto bez leda. Otvaranjem vrata ulazi vlaga, a ta vlaga se smrzava, nakupljajući se na bočnim stranama, stropu i podu vašeg zamrzivača. Ovisno o tome koliko je hrane i leda u zamrzivaču, odmrzavanje može biti dugotrajan posao.

Kako ubrzati proces odleđivanja?
Možete postaviti ventilator ispred zamrzivača i pustiti topli zrak da cirkulira oko leda, ili upotrijebiti sušilo za kosu, pod uvjetom da ste krajnje oprezni. Dno zamrzivača obložite ručnicima i usmjerite vrući zrak uz led koji se nakupio na rubovima zamrzivača. To će vam omogućiti da led izvadite u velikim komadima, umjesto da ga topite.

NE koristite nikakvo oštro pomagalo poput noža ili odvijača. Lupanje i struganje može oštetiti ili probušiti zamrzivač!

Čišćenje
Nakon što se led otopi obrišite ga višenamjenskim sredstvom za čišćenje ili upotrijebite mješavinu alkoholnog octa i vode u jednakim omjerima (50-50). Obrišite sve rupice krpom od mikrovlakana i unutrašnjost u potpunosti osušite papirnatim ručnicima.

Spriječite buduće nakupljanje
Ako imate veliki problem s nakupljanjem leda, najvjerojatniji krivac je oštećena brtva koja se može lako zamijeniti. Pobrinite se da hrana koju stavite u zamrzivač bude potpuno zatvorena kako ne bi ispuštala vlagu u zamrzivač, te otvarajte zamrzivač samo prema potrebi.