Patak-O brine za vaše zdravlje te donosi novi članak kako spoznati da u svom domu imate plijesan, a da toga niste ni svjesni!

Svaki dan smo okruženi stotinama vrsta plijesni koje mogu preživjeti u najnepovoljnijim uvjetima.

Mogu se pojaviti u grijalicama, u klima uređajima, ovlaživačima zraka, oko ulaznih vrata i prozora, kupaonici, u podovima, zidovima, dimnjacima, potkrovljima… odnosno na svim mjestima gdje ima vlage koja pogoduje stvaranju plijesni.

Patak-O donosi više znakova koji ukazuju na plijesan:

Neobjašnjivi simptomi
Plijesan može dovesti do različitih simptoma koje testovi ne mogu objasniti, poput vrtoglavice, ošamućenosti, magle u mozgu i osipa, također može pogoršati postojeće respiratorne probleme poput astme i alergija.

Neprimjetno curenje
Ako ste nedavno imali curenja u svom domu, moguće je da se stvorila plijesan. Stoga provjerite ima li plijesni gdje god je voda prošla, od vašeg podruma do kupaonice. Čak i kondenzacija oko prozora može dovesti do stvaranja plijesni.

Čudan miris
Plijesan može mirisati – iako je možda nećete primijetiti ovisno o tome gdje se nalazi ili koliko je ima. Taj miris se često opisuje kao pljesniv ili zemljast, a neki ga uspoređuju s mirisom trulog drveta ili znojnih čarapa.

Kvaaaak!