Profesionalni Patak-O tim nosi se sa vrućinama jednako kao i sa novim člancima koje pristigne objaviti pa skoro redovito i to u ovo vruće doba ljetnih i to blagdana!

Da, novi Patak-o KORISNI savjeti su pred vama, a tiču se višekratnog korištenja slamki:

Mnogi ljudi razmišljaju o tome da prijeđu na slamke za višekratnu upotrebu kako bi smanjili količinu smeća koju svakodnevno proizvode. No koliko god bila riječ o sjajnom rješenju, ubrzo ćete se vjerojatno naći u neuzgodnoj situaciji – S hrpom upotrijebljenih slamki na dnu sudopera i niti jednom čistom baš kad vam treba.

Većina slamki za višekratnu upotrebu izrađene su od metala, plastike, bambusa ili silicija, a način čišćenja razlikuje se, ovisno o materijalu.

Tanka četkica
Stvorite smjesu sapunice i vode i namočite slamke za višekratnu upotrebu od bilo kojeg materijala, pa umetnite četkicu i trljajte njome naprijed-nazad kako biste bili sigurni da ste uklonili sve čestice prljavštine – piše Yang. Zatim isperite sapunicu iz slamke pod mlazom vode.

Perilica posuđa
Slamke od metala, bambusa i silicija izvrsno se operu. No pobrinite se da ih stavite preko zubaca ili u košaricu sa priborom za jelo, tako da mlaz vode i deterdženta može ući i unutar slamke. Postavite li ih vodoravno, neće se dobro oprati.

U vrućoj vodi
Neke slamke, primjerice one od silicija, metala i bambusa, mogu se sterilizirati u kipućoj vodi. Ali, prije nego što ih stavite u vodu koja kuha, najprije provjerite upute za pranje (za slučaj da se ne smiju iskuhavati).

Još uvijek vruće? Napunite kadu, pustite dobru glazbu te u ruke omiljeni roman… la vita bella!