Novi radni, ljetni, tjedan je pred nama, kao i vama jelte (osim onih koji su na GO normalno)!

Patak-O već od rana jutra hita gradskim ulicama i rješava opće (tekuće) probleme odštopavanja hitnih intervencija te ujedno i savjetuje!

Ovoga puta radi se o običnim (iskorištenim) vrećicama čaja koje možete još malo iskoristiti u kućanstvu.

Provjerite za što ih sve možte iskoristiti:

  • Vlažne vrećice crnog čaja čuvaju željezno posuđe od hrđanja. Nakon svake upotrebe treba ih premazati vlažnim vrećicama i to će stvoriti zaštitni sloj koji će spriječiti korodiranje.
  • Masno posuđe teško je oprati, ali u razgradnji tvrdokornih najbolje će pomoći vrećice čaja. Posuđe treba staviti u vruću vodu i dodati dvije do tri vrećice te ostaviti pet minuta. Nakon toga će se suđe lakše isprati.
  • Čaj uklanja mrlje i prljavštinu na ogledalima. Skuhajte čaj s dvije stare vrećice i te ga iskoristite kao sredstvo za čišćenje.
  • Jednako kao što je dobar za staklo, čaj pomaže i u čišćenju drvenih podova i namještaja. Treba skuhati čaj od dvije iskorištene vrećice i ostaviti da se ohladi. Nakon toga treba umočiti krpu i obrisati željene površine. Čaj će razgraditi masnoću i djelovat će blagotvorno na pore drveta. Posebno je dobar crni čaj.
  • Osim što uklanja neugodne mirise iz hladnjaka, iskorištene i osušene vrećice čaja upit će sve mirise i iz ormara. Treba ih ostaviti preko noći kako bi vratili svježinu.
  • Želite li osvježiti stari tepih, jednostavno na njega stavite osušene listiće čaja. Pustite da odstoje oko 15 minuta pa ih nakon toga možete usisati.