Patak-O usprkos vručinama odrađuje i najteže dnevne zadatke hitnih intervencija odštopavanja.

Pored redovnog posla uspije i napisati pokoji koristan članak kao što je i ovaj, a radi se o tome šta uraditi ako vam voda iz hladnjaka ima loš okus.

Ugrađeni dozatori vode za hladnjak luksuz su koji će mnogi uzeti zdravo za gotovo jer je voda uvijek svježa, hladna, i zahvaljujući filterima, čista. No unatoč tome ponekad se može javiti loš okus vode.

Taj se problem najčešće javlja kod novih hladnjaka, no u pojedinim slučajevima počinje kasnije i s vremenom se pogoršava do te mjere da se takvu vodu ne može piti. Problem se javlja kod svih marki i brendova koje imaju ugrađeni dozator.

Postoji više mogućih razloga zašto voda iz hladnjaka može imati “čudan” okus:

Promjenite filter
Ponekad loš okus može nastati zbog problema sa dovodom vode, cijevima ili zbog plijesni i gljivica. No u većini slučajeva problem je ipak u filteru koji bi redovito trebali mijenjati svakih šest mjeseci jer se i u starim filterima mogu razviti bakterije koje smanjuju njegovu učinkovitost.

Provjerite kvalitetu vode
Ako je voda koju koristite loša i slabe kvalitete, filtracija neće pomoći u odstranjivanju neugodnih mirisa ili okusa. Kako biste ustanovili je li problem u hladnjaku, prije svega provjerite kakvog je okusa vaša voda iz slavine.

Provjerite je li dozator nov
Ako dugo ne uzimate vodu iz hladnjaka, sljedeći put bi mogla imati loš okus. Pomoći će ako minutu ili dvije prije ponovnog korištenja pustite vodu da teče. Ako je hladnjak nov, moguće je da se u cijevima hladnjaka nakupila prljavština nastala u proizvodnji, a ako to popijete sa vodom, mogli biste ugroziti zdravlje. Preporučuje da dozator prije korištenja isperete otopinom bijelog alkoholnog octa.