Unatoč činjenici da je riječ o najprometnijem dijelu stana kroz koji vi i ukućani prlazite više puta na dan, mnogi ga često zaboravljaju temeljito očistiti i dezinficirati.

Patak-O otkriva kako u samo deset minuta kroz svakodnevne male zadatke hodnik učiniti jednako čistim kao što je i ostatak vašeg doma.

Podložak za cipele
Od blata do prljavštine koju donosite izvana, ovo je mjesto koje ćete prilikom čišćenja sigurno previdjeti. Pomiješajte vruću vodu u koju ćete dodati nekoliko kapljica deterdženta za suđe. Četkom za početak očistite komade prljavštine i blata, a zatim cijeli podložak isperite i ostavite da se osuši.

Tapete
Tapete ne podnose čišćenje kemikalijama ni abrazivna sredstva jer bi ih to moglo oštetiti, no kod nekih mrlja može pomoći ako ih pokušate obrisati običnom školskom gumicom. Za teža zaprljanja koristite vlažnu krpu i nježan sapun i pritom pazite da ne smočite tapete.

Površine koje često dodirujete
Za dezinfekciju površina koristite mješavinu izbjeljivača, vode i deterdženta. U tri i pol litre vode dodajte trećinu šalice izbjeljivača i čajnu žličicu deterdženta za rublje u prahu. Dobro promiješajte i prebrišite površine koristeći krpu od mikrofibre.

Otirač
Izvucite ga u dvorište, dobro otresite i usisajte. Kako biste se riješili tvrdokorne prljavštine, istrljajte ga mekanom četkom umočenom u mješavinu vode i deterdženta za posuđe te ostavite da se osuši na zraku.

Vrata
Kad dezinficirate površine, nemojte se samo fokusirati na prekidače ili kvake. I okvir vrata često bude pun otisaka prstiju i sukladno tome bakterija.