Patak-O hita gradom i u novom tjednu donosi i nekoliko savjeta kako pravilno prati rublje:

Izbjeljivanje bijelih majica
Dugotrajna upotreba izbjeljivača na bijeloj odjeći može uzrokovati mnogo brže trošenje vlakana jer je izbjeljivač korozivan. Izbjeljivač će također uništiti vunu, kožu i svilu, stoga izbjegavajte izbjeljivanje bilo kakve odjeće ili predmete ovih tkanina.

Pranje odjeće nakon jednog nošenja
Odjeću ne morate prati baš nakon svakog nošenja. To će vam uštedjeti vrijeme, novac i dugovječnost odjeće. Bilo bi najbolje odjeću prati nakon tri nošenja.
Previše pranja može uzrokovati da se odjeća razdere ili skupi. Ipak, donje rublje je iznimka.

Sušenje odjeće na radijatoru
Vješanje odjeće na radijatoru može dovesti do pojavljivanja plijesni. Klonite se sušenja odjeće na radijatoru i radije ju umjesto toga sušite u sušilici za rublje, ili na zraku. Ako nemate mjesta i morate sušiti odjeću na radijatoru kupite ovlaživač zraka i često provjetravajte.

Pranje odjeće na visokoj temperaturi
Odjeću nije potrebno prati uvijek na visokim temperaturama. Iako je vruće pranje ponekad potrebno za intenzivno uklanjanje mrlja ili u higijenske svrhe, ne morate uvijek prati na visokim temperaturama. Ne samo da uništava neke tkanine (vuna, svila, viskoza), već može i učiniti vaše prosječno pranje puno skupljim.

Neokretanje osjetljive robe unatrag
Okretanje pri svakom pranju uzrokuje trenje između odjeće, a to trenje može uzrokovati blijeđenje tiskane grafike i može uzrokovati nanošenje mrlja na određene tkanine poput vune i kašmira. Međutim, ako ih okrenete iznutra, ovo će oštećenje biti suptilnije.