Vlažna i topla okolina kupaonice nije dobra za većinu predmeta koje običavamo čuvati u njoj jer česte promjene temperature mogu imati negativne posljedice. Patak-O donosi nekoliko takvih predmeta:

  1. Britvice
    Britvice su uglavnom izrađene od čelika kako bi duže trajale i bile učinkovitije. Zbog toga se i ne preporučuje da ih držite u kupaonici jer je ona vlažna pa bi britvica mogla brže zahrđati.
  2. Ručnici
    Iako su ručnici potrebni u kupaonici jer ih tamo i koristite, to ne znači da je kupaonica najbolje mjesto za njihovo držanje. Kao što je to već Patak-O napomenuo, kupaonica je vlažna, pa je rizik od pojavljivanja plijesni i gljivica veći.
  3. Lijekovi i vitamini
    Oni se čuvaju na sobnoj temperaturi, pa im mjesto nije u kupaonskom ormariću. Previsoka temperatura i vlaga mogu smanjiti njihovo djelovanje te im rok trajanja može isteći i prije ispisana datuma.
  4. Nakit
    Ostavljanje nakita u kupaonici, ili još gore, u blizini umivaonika ili tuša, velika je pogreška. U ovom slučaju vrlo je vjerojatno da će metal od kojeg je izrađen nakit (bilo zlato ili srebro) ili metal bižuterije lako zahrđati ako je stalno mokar ili vlažan.
  5. Parfemi
    Bez obzira koliko je praktično imati svoj parfem u kupaonici, ipak to nije najbolja ideja. Još jednom, to je zbog učinka koji vlaga, kao i nagle promjene temperature, mogu imati na parfeme. To bi moglo dovesti do toga da vam omiljeni parfem izgubi dio mirisa ili da se čak pokvari.
  6. Sredstva za čišćenje
    Postoji nekoliko razloga zašto se ne preporučuje spremanje proizvoda za čišćenje u kupaonicu. Isti savjet vrijedi i za kuhinju. Pohranjivanje na tim mjestima potencijalno bi moglo značiti da su nadomak djece, a znamo da je to savršen recept za katastrofu.